Virkat sängöverkast av mormorsrutor

Nu är äntligen mitt stora verk, sängöverkastet i mormorsrutor, på plats. 364 rutor behövdes och jag har hållit på med det sedan i somras. Då har jag gjort stickat och virkat en massa andra saker emellan, eftersom det annars blev lite långtråkigt.

overkast1

 

 

 

 

 

 

Överkastet är virkat i Svarta Fårets Tilda, ett mjukt skönt garn av 50% bomull och 50% akryl. Det gick åt ca 45 nystan, så det blev inte direkt något billigt sängöverkast. Men jag tycker det är värt varenda krona och varenda nedlagt timme.

Sängöverkastet finns på mitt kontor / gästrum och lyser verkligen upp rummet där jag sitter och jobbar.

overkast2

 

 

 

 

 

Bookmark the permalink.

4 Comments

 1. Louise Gustafsson

  Oh, vilket snyggt överkast!!! Hoppas mitt blir lika fint! Jag håller nämligen också på med ett! Nu undrar jag dock hur man sätter ihop alla dessa hundratals rutor??? Jag trodde man kunde virka ihop dem… hur har du gjort? Tacksam för goda råd! Louise

  • Jag har sytt ihop mina rutor eftersom jag tyckte det gick mycket snabbare. Men det går att virka ihop dem, räta mot räta och sen smygmaskor i yttersta maskbågarna. Jag sydde ihop rutorna på samma sätt, med stygn i yttersta maskbågarna.

   /Marie

 2. Åh wow det här är nog mitt drömöverkast! 😀 Jag är nybörjare på virkning men är så sugen på att göra en filt av mormorsrutor som ditt överkast! Såg att ditt inlägg var några år gammalt nu men jag skulle verkligen uppskatta om du hade något mönster till detta att dela med dig av. Framförallt ett färgmönster, jag har lite dålig fantasi om jag skulle sätta ihop färgerna på rutorna själv hehe

  • Tack! Själva mormorsrutan hittar du mönster till här >> https://www.stickaovirka.se/virkade-mormorsrutor/. Sen finns inget färgschema. Väljer du tillräckligt många färger så funkar det att blanda det mesta. Men att avsluta varje ruta med ett varv i samma färg är viktigt för helhetsintrycket. Jag hade nog mellan 15 och 20 olika färger i detta överkastet. Sen har jag avslutat med ett varv stolpar runt hela arbetet. Det går också att göra en uddkant runtom, men jag har ingen beskrivning av det.
   Lycka till,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.