Virkade disktrasor

Jag tyckte att det lät konstigt och helt oanvändbart att använda virkade och stickade disktrasor. Men man måste ju pröva, och nu är jag helt fast. Älskar mina virkade disktrasor. Jag har gjort många olika, både egen design och andras beskrivningar. Nu tänkte jag dela med mig av några av mina ”egna” disktrasor. Själva mönstren finns väl lite här och där, men jag har inte sett dem i disktrasor någonstans tidigare.

disktrasor

Här har virkat dem i bomull/bambugarner med stickfasthet 26-28 m. Jag har även gjort dem i bomull/bambu/lingarner med stickfasthet 22-24 m. Oavsett vilken grovlek man använder så fungerar mönstret, det är bara antal uppläggningsmaskor som skiljer, se pdf-beskrivningen. I pdf:en finns även detaljbilder på mönstren.

OBS! Rättelse i beskrivningen av snäckskalsmönstret. Upprepa varv 3 och 4, inte 2 och 3 som står i beskrivningen.

Ladda ned beskrivningen för disktrasorna här >>

 

Bookmark the permalink.

6 Comments

 1. Å, vilka härliga strukturmönster du har valt till disktrasorna! När jag har lyckats slita ut (ha!) mina stickade lindisktrasor blir det virkat.

 2. Stämmer mönstret på de gröna?

  • Ja, det tror jag att det gör. Om du har upptäckt något fel får du gärna tala om vart det finns, så får jag kika på det.

 3. Inga-Britt Borg Frei

  Hej .Håller på med disktrasa snäckor och det måste vara fel på upprepningar står, att man ska upprepa varv 2och 3.
  Får inte ihop det jag tycker det ska stå 3och 4.ellet är jag di
  Annars tack för fina mönster.
  Roliga att göra.

  • Du har så rätt, det borde stå varv 3 och 4. Jag ska ändra det direkt 🙂
   Tack för din uppmärksamhet.
   /Marie

 4. Lena Samuelsson

  Vill bara tacka dig för att Du har delat med dig av toppenmönster. Fastnade direkt för mönstret på den rosa i morse när jag var på väg till jobbet. Varierade det hela med att ömsom virka med korsade fasta maskor och ömsom med vanliga. Samt att jag gjorde nertagen med stolparna antingen framifrån (som ju är enklast tycker jag) eller bakifrån. Superkul mönster, skall testa de andra lite senare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.