Virkad ryggsäck

En ryggsäck är alltid bra att ha när man ska packa ner lite fler grejer än man normalt brukar ha med sig. Jag tycker vanliga ryggsäckar oftast är väldigt tråkiga, så därför virkade jag en lite roligare ryggsäck. Tyvärr funkar den inte så bra om det regnar, men vi får väl hoppas på solsken resten av sommaren. Jag har använt bomullsgarn som tyvärr inte längre finns att köpa, men det är 18m/10 cm om man stickar. Jag har använt virknål 4 för att få den ganska fast.

ryggsack1

Jag har randat med 3 enfärgade + ett melerat garn. Dessutom har jag emellanåt lagt in ett varv med halvstolpar i glittergarnet Miracle för att få lite roligare effekt. Det finns inget mönster, men jag började med ett varv halvstolpar, ca 15 cm. Jag gjorde inga luftmaskor utan startar med en metod där man gör både lm och halvstolpe i ett. Garnstudio har en bra video där de visar hur man gör. http://www.garnstudio.com/lang/se/video.php?id=245. Genom denna metod får man tydliga maskor på båda sidor och det är då lättare att virka runt på båda sidor av varvet. Jag ökade några maskor i varje ända av varven tills jag hade en oval som var 30 * 17 cm. Därefter virkade jag runt runt tills jag var nöjd med höjden.

Jag använde fm, hst och st lite omväxlande och vissa varv gjorde jag nedtag i bakre maskbågen. Några cm innan jag avslutade själva säcken, virkade jag med jämna mellanrum 1 lm och hoppade över en st. Detta för att få hål att dra igenom en snodd i.

Locket virkades från fästet och utåt. Jag minskade några maskor i sidorna de sista varven så att locket blev lite rundat. Därefter virkade jag fm runt kanten.

Axelremmarna virkade jag på längden. Jag använde samma metod som när jag påbörjade själva säcken, men denna gången startade jag med stolpar i stället för halvstolpar. Jag sträckte ut uppläggningen så mycket jag kunde för att axelremmarna inte skulle töja sig när de var klara. Jag virkade omväxlande fm-varv och st-varv.

Sen sydde jag fast remmar och lock och gjorde en snodd som jag trädde i hålen i överkanten. Som foder använde jag ett par gamla jeans som jag sydde till en påse. Jag satte även dit en ficka på insidan. Fodret sydde jag fast för hand, dels med några stygn i sidorna i botten och dels runt ryggsäcken, precis under snodden.

ryggsack2

ryggsack3

Bookmark the permalink.

One Comment

  1. Hej! Idag på mina sociala medier och hemsida efterlyste jag pysselbloggar att följa. Din var en av tipsen jag fick. Ska bli kul att se vad som händer här! Virkning är livet! //Anna-Erika

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.