Virkad kofta ”Happy”, variant 2 – mormorsruta på diagonalen

Jag kan verkligen inte sluta att virka koftor. Nu har jag modifierat min egen kofta Happy och gjort lite annorlunda på framstycket + att jag förlängt den till en långkofta. Även kanterna på koftan är omgjorda.

Jag har virkat koftan i olika 8/4 bomullsgarner med virknål 3,5. Men eftersom koftan inte är virkad efter något specifikt maskantal, utan efter mått, så kan man använda vilken grovlek på garnet man vill.

Du laddar ner mönstret här >>

Kom ihåg att du inte får sälja beskrivningen eller publicera det på någon annan hemsida. Däremot får du gärna dela med dig av det till andra, du får även sälja alster från mina mönster om det inte görs i större skala. Lägger du ut bilder på din hemsida eller Facebook och liknande får du väldigt gärna länka hit, så att fler kan få ta del av mina mönster.

Tack!

Jag har precis köpt en skyltdocka också. Praktiskt när jag ska visa mina plagg och så slipper jag vara med på bild 🙂

kofta_happyver2 kofta_happyver2_1

Bookmark the permalink.

4 Comments

 1. Greta Lillian Østnes

  Hei. Lurer på hva jeg skal gjøre etter at den 1.ruten er ferdig. Der man skal ha fm. Forstår ikke den

 2. Anette Hanson

  Hej! Så fin kofta och jag s tänkte mig göra denna modellen. Har dock valt ut andra färger men min fundering är hur mycket av varje färg jag ska ha. Jag ska öka på med en stl till 2xl.
  //Anette

  • Till en 2xl borde det gå åt ca 850 gram. Om du randar som jag gjort så går halva mängden åt till bottenfärgen och övriga färger lika mycket vardera.

 3. Kan inte ladda ner mönstret, inget händer mär jag trycker på länken.
  Tycker den är så fin o vill gärna ha mönstret.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.