Stickskola

I Sticka&Virkas stickskola kommer jag att skriva om stickrelaterade ämnen som jag tror att både nybörjare och mer stickvana kan ha nytta av i sin hobby.

Jag kommer att skriva många artiklar själv, men om det redan finns bra tutorials och vägledningar på någon annan webbsida kommer jag att länka dit.

Exempel på vad som kommer att finnas i min stickskola är:

  • Olika typer av garn och material till stickning
  • Hur du stickar en tröja/kofta utan en färdig beskrivning
  • Olika sticktekniker och maskor
  • Nybörjarmönster på olika plagg
  • Flerfärgsstickning
  • Klippa en steek

Du hittar stickskolan här >>

Är det något du saknar eller tycker borde finnas med i min stickskola kan du lämna en kommentar i kommentarsfältet.

Som nybörjare kan det vara svårt att veta hur man ska börja. Själv lärde min mamma mig att sticka när jag var i femårsåldern och jag  har alltså stickat i över 50 år. Jag har aldrig varit rädd för att pröva nya saker och har från tonåren stickat tröjor och koftor utan en färdig beskrivning.

Har du någon vän eller släkting som kan lära dig de första stegen är det jättebra, men det finns också mycket instruktioner att hitta på Internet. På YouTube finns många filmer som visar hur man stickar olika maskor och även olika sticktekniker. Men jag rekommenderar varmt Garnstudios filmer. De visar tydligt hur du ska göra och det finns även en skriven instruktion tillsammans med filmen. Du hittar deras filmarkiv här >> Här finns många olika kategorier, både stickning och virkning, montering mm.

Comments are closed.