Stickad kudde av restgarn

Stickad kudde

Denna kudde stickade jag till min svärmor i julklapp. Jag har inget mönster, men själva modellen är väldigt enkel. Jag använde restgarner i någorlunda samma grovlek. Tunnare garner stickade jag med dubbel tråd. Jag använde också gamla knappar som blivit över eller som jag sprättat bort när jag slängt gamla utslitna kläder.

Gör ett stickprov och kolla hur många maskor du stickar på 10 cm slätstickning. Räkna sedan ut hur många maskor du behöver för kuddens vidd. Du behöver inte lägga till något för sömsnmån eftersom det är bättre att stickningen är lite smalare än kudden än för bred.

Jag stickade sedan olika typer av mönsterstickning, t ex mosstickning, smala flätor och ribbstickning, varvat med slätstickning. Jag kommer lägga upp beskrivningar och närbilder på de olika typerna av mönsterstickning i ett separata inlägg.

Sticka 2 ggr kuddens höjd + ca 7 cm och maska av. Sy ihop arbetet räta mot räta, med de 7 cm omlott enligt bilden ovan. Sy fast ganska stora knappar på den underliggande delen. Du behöver inte sticka några knapphål, utan det brukar funka att knäppa kuddfodralet mellan maskorna.

Lycka till!

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.