Snäckskalssjal – virkad i olika varianter

Jag har nu virkat två snäckskalssjalar och använt helt olika garn. Vilket garn man än väljer verkar det bli bra.

I den röda sjalen har jag använt Garbo från Järbogarn och virknål 4,5. Det gick åt 2 nystan, dvs 200 g. I den blå/grå/lila har jag använt Soyagarn från Netto. Det gick åt ungefär samma mängd, men denna är virkad med virknål 4.

Beskrivningen kommer från http://www.saannisdesign.se/wp/?p=58

snackskal1 snackskal2

Bookmark the permalink.

4 Comments

 1. Hej!
  Dessa sjalar är otroligt vackra o jag skulle så gärna vilja göra dom. Hur får jag tag i mönstret? Den länken som det hänvisas till funkar inte.
  Med vänlig hälsning
  Tove

  • Hej!
   Tydligen har hon ändrat namnet på sidan, men jag har uppdaterat länken i inlägget nu.

   Tack för att du påpekade detta 🙂
   /Marie

 2. Hej! Jättefina sjalar. Jag gillar avslutet på den mörka sjalen. Hur har du gjort? Det ser ut att vara två extravarv efter avslutningsvarvet. Är det bara fasta maskor eller något extra, picot? Jag sitter just o klurar på hur jag ska avsluta arbetet på något snyggt sätt och vore tacksam för input. Tack på förhand!

  • Det är ju länge sedan jag gjorde den sjalen och den var en gåva, så tyvärr kan jag inte titta på den och jag kommer inte riktigt ihåg hur jag gjorde. Jag tror att första varvet är lm-bågar med 3 lm och att jag varvet därpå virkat 2 fm, 3 lm, 2 fm i varje lm-båge.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.