Pläd African Flowers

Nu är jag äntligen klar med min andra pläd av african flowers. Det gick lite trögare med denna, än med förra. Men som vanligt har jag gjort massa andra saker emellan. Några tröjor och några sjalar har det blivit. Denna andra pläd har mitt mellanbarn fått och nu är det dags för nästa pläd, till den yngste. Nu blir det dock en annan modell, är lite trött på dessa nu. Framförallt var det tråkigt att få ihop pläden, sexkanter går inte lika smidigt som fyrkanter.

afrikanska-blommor3

Bookmark the permalink.

2 Comments

 1. Hej!
  Vilken jättefin pläd du har gjort.
  Jag undrar hur stor pläden är?
  Har du någon aning om hur mycket garn som gått åt?
  Jättefin är den.

  • Tack! Jag har ju inte pläden kvar själv, men jag tror att den var ca 130*180 cm. Jag tror det gick åt ca 1 kg garn, men garnåtgången beror ju helt på vilket garn man väljer. Min är virkad i akrylgarner och om du väljer ett kraftigare bomullsgarn går det åt mer. Jag brukar väga nystanen innan jag börjar och sen göra 5-6 rutor och väga garnerna igen. Då ser man vad som går åt av varje färg och kan räkna ut ungefär hur mycket som går åt.

   /Marie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.