Norskinspirerad stickad kofta

När min man fyllde år i slutet av mars fick han garn i present av mig. Han kan inte sticka och har heller ingen intention att lära sig. Men jag kom tyvärr på försent att jag ville ge honom en handstickad kofta, så garnet och en bild på hur jag tänkt mig det hela var det han fick.

Nu, två månader senare är jag klar med koftan. Det har varit en hel del pill och upprepningar. Dels har jag inte klippt upp någon tröja på många, många år och dels har jag aldrig sytt i en dragkedja i ett stickat plagg. Efter många svordomar är nu äntligen koftan klar. Jag är inte helt nöjd, allt ser inte perfekt ut, men min man är mycket mycket nöjd och det är huvudsaken.

lusekofta_fram

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

lusekofta_bak

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jag har stickat tröjan i Merino Gold från yarn-paradise.com. Det gick åt ca 350 g av grundfärgen, knappt 100 g av vitt och 50 g av rött. Mönstret jag utgått från är en tröja från Drops, men jag har gjort om det mesta för att passa min smak.

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.